Barion Pixel

Babos Eszter – bábos, író, mesemondó

Molly és Milo, a szeleburdi manók 1.rész / A Trollok titka

,

Molly és Milo, a szeleburdi manók 1.rész / A Trollok titka

2350 Ft

Molly és Milo, a két szeleburdi kis manó pont olyanok, mint két kis szeleburdi gyerek. Jót akarnak, mégis balul sül el minden. Egyik kalandból a másikba keverednek, miközben alig haladnak feladatukkal.  Jó szándékúak, mégis a körülmények azok, amik megtréfálják őket. No meg persze tudatlanságuk, kíváncsiságuk, szertelenségük. De melyik gyermek nem kíváncsi?

Ugye ismerős helyzet?

Saját gyermekeim ihlették Molly és Milo kalandjait, akik szintén rengeteg ötlettől vezérelve indulnak neki egy egy rájuk kiszabott feladat megoldásának. Az út, amit ilyenkor bejárnak, közel sem mentes akadályoktól, viszont tanulságos.

Tanulságos nekünk felnőtteknek is, és talán a mesét elolvasva mi is megértőbbek leszünk gyermekeink következő kalandja után.

Molly és Milo útja során kiderül, mi történik, ha nem figyelnek eléggé Ludvig mester varázstan óráján, miért is veszélyes megzavarni a bagoly gyűlést, és hogy a trollok nem is olyan veszélyesek, ahogy gondolták. Kitartásuknak és szerencséjüknek köszönhetően a harmatcseppet is megtalálják, mellyel életben tudják tartani az utolsó homoktövist.

Van lehetőség dedikálva kérni a könyvet, a pénztár oldalon a megjegyzés dobozba beírt névre.

A két kis manó története több, mint egy kaland. Kettejük szoros barátsága pedig semmiképp nem mondható átlagosnak, inkább olyan, melyre felnőttként is vágyunk.

Molly és Milo, a két szeleburdi kismanók épp olyanok, mint két kis gyermek. Jót akarnak, de a kíváncsiságuk és szeleburdiságuk miatt mégis bajba keverednek, ahonnan tanuló manóvarázslatokkal vágják ki magukat. Persze a varázslat sem olyan egyszerű, mint ahogy gondolják. Találkoznak trollokkal, lidércekkel, mérges hóbaglyokkal, de minden történet végén sikerül teljesíteniük a rájuk bízott feladatot, s közben sok sok igazságra jönnek rá. Barátságuk olyan, ami 1000 évben csak egyszer adatik meg. Igaz könyv a szeretetről, barátságról, jóságról, segítőkészségről.

2021-ben Dugonics András Irodalmi Díjra jelölt könyvek között 2. helyezést ért el a mese kategóriában, 2018-ban pedig bekerült az Aranykönyv első 10 könyve közé.

Nem véletlenül választotta Budapesten számos általános iskola pedagógusa ezt a mesekönyvet  kötelező olvasmánynak a második osztályosoknál. Mondanivalója, nyelvezete, szókincse kiemelkedő és értékálló. 

Az írónő örömmel látogatja meg egy rendhagyó író – olvasó találkozóra azokat az osztályokat, ahol olvasták a könyvét.

Itt megnézhető a könyv hivatalos ajánlója

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Scroll to Top