Barion Pixel

Babos Eszter – bábos, író, mesemondó

A szív útja

Még 2021-ben kérte fel társulatunkat (Babos Bábos Társulat) Bábel Antónia, aki maga is író, és a Szív-Kör Egyesület tagja, hogy készítsünk egy bábelőadást, mely kifejezetten a szívelégtelenséggel született gyermekek családjaihoz szól.

A felkérés egyszerre volt megtisztelő és nehéz, hiszen egy igazán érzékeny témát kell érinteni, melyről méltatlanul keveset beszélünk és keveset is tudunk. 

Hosszú idő telt el, mire megszületett A szív útja című történet. Sokat beszélgettem érintett családokkal, orvosi szaklapokat bújtam, gyűjtöttem a kérdéseket, melyek felmerülnek a családokban. De ekkor még csak száraz tényadatokkal illetve megható egyéni sorsokkal találkoztam. Valami még hiányzott, így spirituális úton is megközelítettem a témát.

Vallástól függetlenül mindenki keresi a választ arra a kérdésre, hogy „Miért pont velünk történik ez?”

A szív útja című bábelőadás nem véletlenül kapta az érzékenyítő jelzőt. Nyíltan, őszintén kimond olyan szívbe markoló dolgokat, melyekről tabu beszélni.

Azt már az első pillanatban éreztem, hogy szimbólumokkal, színekkel szeretném megjeleníteni a mondanivalót, hiszen az mindig hozzáad a megértéshez. S mivel a szívvel kapcsolatos problémák a születés után jelentkeznek, de már jelen vannak a születés előtt, így azt is tudtam, hogy egy csodás születéstörténeten keresztül próbáljuk megadni a választ a legérzékenyebb kérdésre. A „miért?-re”.

A szív útja című bábelőadás nem véletlenül kapta az érzékenyítő jelzőt. Nyíltan, őszintén kimond olyan szívbe markoló dolgokat, melyekről tabu beszélni.

Akármilyen tragédiát élünk át, mindig az okokat keressük. Vajon hol hibáztunk, ki hibázott?

A történet üzenete, hogy nem erre kell koncentrálni, hanem a megoldásra, hogy a helyzetből a létező legjobbat hozzuk ki. Elfogadással, néha küzdéssel, kitartással, türelemmel, hittel, jósággal, tisztasággal, bizalommal és szeretettel.

Bízom benne, hogy könyvem és előadásunk még sok helyre eljut, és segít abban, hogy sokkal elfogadóbbak legyünk egymással, hiszen sokféle élethelyzet létezik, nem tudhatjuk, hogy kinek mit rejt a batyuja.

Médiamegjelenés

A szív útja

érzékenyítő mesekönyv

Egy  hiánypótló könyv, mely egymás elfogadására tanítja az olvasót.

Választ ad azokra a kérdésekre, melyekre nincs válasz…

Megjelenés január 21.

A könyv ára 3300.-, a megjelenés hónapjában viszont 2500.-ért megrendelhető!

Scroll to Top