Barion Pixel

Babos Eszter – bábos, író, mesemondó

Bábos Mesekuckó foglalkozásvezetőiképzés

A bábos mesekuckó teljesen a kisgyerekek igényeire épül. Azt a három dolgot nyújtja a gyerekeknek és a szülőknek, amire a legjobban szükségük van.

Ez pedig a mese, a mozgás, és az alkotás öröme, az Én kifejezése.

A bábos mesés kreatív foglalkozás 1,5-4 éveseknek szóló, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által a 219 620 lajstromszámon védjegyzett baba-mama foglalkozás. Létrehozta és megálmodta Babos Eszter, a Babos Bábos Társulat ( www.babostarsulat.hu ) alapítója.

Az ország bármely területén ugyanazt a minőségi, értékes együttlétet nyújtja a baba-mama pároknak mindenhol.

Felépítését tekintve négy részre osztható:

  1. bábismerkedő: sok ismert mondókával, dallal kísért interaktív bábjáték a babák között,
  2. mesetorna: ahol egy akadálypálya segítségével végigjárjuk a “főhösök” útját, vagyis mászunk, hempergünk, bukfencezünk…
  3. zene-bona: egy dalos, mondókás rész, ahol ritmushangszerekkel újra elénekeljük a bábozás során elhangzott dalokat, mondókákat, és ahol  közös baba-mama játékokra is sor kerül,  az összetartozás élményét elmélyítve.
  4. kézműveskedés: az alkotás öröme. Ilyenkor színezünk, tépünk, gyúrunk, ragasztunk és kipróbálunk mindent, aminek előkészítése otthon sokkal tovább tart, mint maga az alkotás

A négy rész között mindig van egy pihenő, amíg az anyukák szusszannak egyet, a babák buborékokat kergetnek.

Bábos Mesekuckó védjegyes baba-mama foglalkozásvezetői képzés havi egy alkalommal indul.

Jelenleg több mint 30 helyszínen vagyunk jelen országos szinten, illetve már a Felvidéken is van foglalkozásvezetőnk. Sok óvoda építette be a hétköznapjaiba a Bábos Mesekuckót, hiszen épp azt nyújtja a gyerekeknek, melyre életkorilag szükségük van.

Bővebb információért olvasd el a képzési tájékoztatót, vagy látogass el a Bábos Mesekuckó hivatalos oldalára.

Scroll to Top