Barion Pixel

Babos Eszter – bábos, író, mesemondó

Képzések - Tanfolyamok

Ahhoz, hogy otthon bábozzunk a gyermekünknek, nincs szükség se különösebb tehetséghez, se vásárolt bábokra. Az a báb, melyet a szülő rögtönöz, vagy több estén keresztül készít el, hogy bábozzon gyermekével, sokkal többet nyújt, mint egy vásárolt kesztyűbáb. Benne van az idő, a szeretet, az édesanya, teljes egészében. Lehet csacska, kacska, de ha azt a közös játék örömére készítjük, a világ legkedvesebb bábja lesz a családnak. Egyébként is, a bábjáték a groteksz, az átváltozás művészete.

A Bábos Mesekuckó (www.babosmesekucko.hu)  foglalkozásokon mindig bíztatom a szülőket, hogy készítsenek otthon ők is bábokat, hiszen a foglalkozáson látható összes báb szintén saját készítésű. Éppen azért, hogy lássák, csak idő kell a bábok elkészítéséhez, minden más megtalálható hozzá otthon, a háztartásban. Sok kisgyermek aztán el is hozza megmutatni az anya által készített cicát, nyulat.

Egy báb játék közben attól lesz hiteles, ha teljesen az adott karakter bőrébe tudunk bújni. Még akkor is, mikor épp rá szeretnénk venni gyermekünket a rendrakásra a báb segítségével.  Ha egy kisegér -báb anyaként szólal meg, ugyanazt az ellenállás váltja ki, mintha báb nélkül kérnénk a rendrakásra. Viszont ha kisegérként panaszkodunk, hogy a sok szétszórt autóba beütötte a lábát és nagyon fáj, akkor a kisegér kedvéért pillanatok alatt elpakol a gyermek, anélkül, hogy a kisegér erre megkérte volna. 

Bábos Mesekuckó védjegyes baba-mama foglalkozásvezetői képzés havi egy alkalommal indul.

Jelenleg több mint 30 helyszínen vagyunk jelen országos szinten, illetve már a Felvidéken is van foglalkozásvezetőnk.

Sok óvoda építette be a hétköznapjaiba a Bábos Mesekuckót, hiszen épp azt nyújtja a gyerekeknek, melyre életkorilag szükségük van.

Kifejezetten óvodák részére hoztam létre az egy tanítás nélküli munkanapot igénylő Bábos Szakmai Továbbképzést, melyen az adott óvoda összes dolgozója részt vehet. Fontos, hogy a találkozó előtt felmérjem a pedagógusok igényét, hogy leghatékonyabban és leghasznosabban teljen a nap, így előre várom a kiemelt problémákat, melyeket mindenképp érintenünk kell. 

Scroll to Top