Barion Pixel

Babos Eszter – bábos, író, mesemondó

Molly és Milo, a szeleburdi manók 3. rész / A sarki fényverseny

,

Molly és Milo, a szeleburdi manók 3. rész / A sarki fényverseny

2350 Ft

Molly és Milo, a két kis manó a mesekönyvsorozat harmadik részében is varázslatos kalandokba keveredik. A sorozat részei egymásra épülnek, de a könyv elején mindig összefoglalja az írónő az előző részek tartalmát.

  1. Miről is szól ez a rész?

Ebben a részben a lidércek ismét rosszaságon törik a fejüket, haragszanak a manókra, amiért meghíúsították gonosz tervüket az előző részben. A manók viszont épp az éves manógyűlésen vannak, így a falu felügyeletére otthon hagyott két kis hősünknek kell szembenézniük a közeledő veszéllyel. Szerencsére sok barátjuk van, így nem maradnak egyedül.

A megoldás pedig nem csak varázslatos, de figyelemre méltó is. Sokat tanulhatunk tőlük. Hiszen azzal bírják jobb belátásra a lidérceket, hogy célt adnak nekik. Megmutatják nekik erősségeiket, és azt is megtanítják nekik, hogyan tudnák a legjobban kihasználni azt. Így mindenki elégedetten tér haza a saját falujába.

S hogy hová lett a manók faluja? Nos, az már maradjon rejtély, mely kiderül a mesekönyvből.

Van lehetőség dedikálva kérni a könyvet, a pénztár oldalon a megjegyzés dobozba beírt névre.

 

„Kíváncsi vagy, mik az ősi Manó-törvények? A kedvencemet elárulom: aki elrontotta, az hozza helyre!
Hogyan tanítsuk meg a lidérceket arra, hogy ne rosszalkodjanak… Zsebre lehet-e tenni egy falut, ha sürgősen el kell mennünk megmenteni a világunkat? Hogyan veszítsünk el egy versenyt, hogy megnyerhessük? Hettinger Ágnes csodálatos olajfestményeivel és Babos Eszter szárnyaló fantáziájával minden oldal értéket közvetít gyermekeinknek, csodákon keresztül tanít még minket is, a felnőtt olvasót, egy új világra, ahol szárnyalhat a lélek, néha gondolatban, néha pedig akár bagolyszárnyakon, vagy egy hatalmas Troll tenyerén. Csupa titok…, de ezt a titkot csak az olvasó tudja megfejteni, én bizony nem árulom el…”
/Nemec Mariann, író és festő/

Végre eljött a nyár, a két kis manó élvezheti a napsütést. Ludvig mester rájuk bízza a falut, míg az összes többi manó az éves manógyűlésre megy. Egy feladatuk van: a falut nem hagyhatják el! Igen ám, de hirtelen két kis kobold keveredik feléjük azzal a hírrel, hogy a lidércek bosszút forralnak ellenük. Hogy induljanak ismét a segítségükre, ha maradniuk kell?! A két kis manó varázslattal oldja meg a helyzetet, majd sok kalandjuk után versenyre hívják ki a lidérceket. Rájönnek, hogy a manók akkor nyerhetnek igazán, ha a lidérceknek célt adnak.

Molly és Milo, a két kis manó a mesekönyvsorozat harmadik részében is varázslatos kalandokba keveredik. A sorozat részei egymásra épülnek, de a könyv elején mindig összefoglalja az írónő az előző részek tartalmát.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Scroll to Top