Barion Pixel

Babos Eszter – bábos, író, mesemondó

Otthonos bábok – Bábos otthonok

Otthonos bábok – Bábos otthonok

4650 Ft

Egy hiánypótló könyv szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak mely ezekre a kérdésekre is keresi a választ:375
👉 A bábok segíthetnek magatartási problémákkal küzdő gyermekemnek (hiszti, ellentmondás, akaratosság, dackorszak(ok)
👉Elkerülhetőek a hétköznapi konfliktusok a bábok segítségével?
👉 Ha nem tudja gyermekem elmondani, hogy ki bántotta, esetleg el tudja bábozni?
👉 Mit és hogyan bábozzunk kisgyermekeknek?
👉 Baj, ha csak plüssöm van otthon?
👉 Miben rejlik a báb ereje?
Van lehetőség dedikálva kérni a könyvet, a pénztár oldalon a megjegyzés dobozba beírt névre.

Az Otthonos Bábok – Bábos Otthonok című könyv megszületése nem tervszerű volt. Sőt! Még csak nem is az én ötletem.

Tudni kell, hogy pedagógiával és bábozással foglalkozom, rengeteg kisgyermekes család került a bábjátékkal kapcsolatba általam és a Bábos Mesekuckó baba-mama foglalkozás által.

Bábos társulatunknak is országos híre volt már, s így egyre másra kaptam leveleket szülőktől, pedagógusoktól vagy épp végzős óvodapedagógus hallgatóktól, melyben általában gyakorlati tanácsot kértek, hogy mikor és mit, illetve mivel, hogyan bábozzanak, vagy épp arra keresték a választ, hogy pedagógiai jelleggel, hétköznapi problémák megoldására a báb, mint eszköz hogyan használható.

Én pedig rendületlenül írtam a válaszleveleket, csatoltam képeket, osztottam meg a kérdezőkkel tapasztalataimat.

2014-ben pedig eljött az idő, hogy rengeteg képi anyaggal ellátva egy hiánypótló bábos pedagógiai és gyakorlati kézikönyvet adjak ki, melyet bátran ajánlok szülőknek, pedagógusoknak egyaránt. Sőt, még kisiskolás gyermekek is örömmel forgatják.

Azóta a könyv már két kiadást is megélt, jelenleg a Soproni Egyetem Pedagógia Karának ajánlott olvasmányai között szerepel.

„A bábjáték a jelenlét művészete. Az alkotás ezer szálon kapcsolódik megálmodójához, annak környezetéhez. Először el kell képzelni, azután megvalósítani, és miközben dolgozunk, rengeteget tanulunk az anyagok természetéről, önmagunkról és egymásról. Akinek van belső képzelőereje, az és a csak az lesz majd később képes önálló gondolatokra és önálló döntésekre, és neki lesz majd képessége mindezek megvalósítására.

Megkerülhetetlen feladat tehát gyermekeink képzelőerejének, önismeretének és önbecsülésének fejlesztése a játék, az alkotás öröme által.

Babos Eszter könyve közös játéka és alkotásra hívja az olvasót. Közös alkotásra buzdítja a szülőket, pedagógusokat őgy, hgoy segítséget, vezetőt ad a kezükbe. Kiváló ötletek tárháza a mesék választásához, a bábok elkészítéséhez.”  (Dr. Józsa Éva, DLA – a szabad művészetek doktora, egyetemi docens, bábművész)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Scroll to Top